Het taboe: seks.

In godsnaam waar begin ik…?

Hier dan maar.. Bij het begin.

Wij mensen, you and me, wij komen voor het grootste gedeelte voort uit seks. Je zou je kunnen afvragen wat dat nog voor betekenis heeft in onze gesloten, harde, oversekste maatschappij en of het normaal is wat we er allemaal van hebben gemaakt.

Ik mis het soms dat seks gewoon seks is. Gewoon iets wat we doen en waar (in principe) mooie dingen (baby’s, genot) uit voortkomen. Gewoon iets waar we het met elkaar over kunnen hebben. Iets NORMAALS.

Maar seks lijkt niet gewoon seks. Seks is veel meer geworden dan dat.. te veel, als je het mij vraagt. En daarom lijkt het bijna onmogelijk om er normaal over te doen en ontstaan er allemaal problemen rondom seksualiteit.

Ik zie in onze maatschappij twee dingen. Seks is óf heilig’, óf het is een totale obsessie.

De heilige kant: seks een taboe, het is vies, gênant, iets dat alleen jonge mensen doen, iets dat privé is. Iets waar we stiekem over doen, en vaag. Een onderwerp dat we soms onnodig ingewikkeld maken.

Woorden als masturberen, penis en vagina zijn nog steeds eng om hardop te zeggen en de meeste ouders weten niet wat ze aan moeten met seksuele voorlichting (logisch, zo worden we allemaal opgevoed).

En dan, de geobsedeerde kant: seks is een obsessie, zoals bijvoorbeeld in de media en in porno. Het moet heftiger, platter, spannender, extremer…. De verwachtingen van seks liggen daarom kneiter hoog en zijn eigenlijk niet haalbaar (of menselijk).

Nou, met die twee extremen groeien we dus op (tenzij je ouders hebt die meer met je bespreken dan hoe je het veilig doet). En als je niet in de error zit van het taboe rondom seks, dan zit je, voordat je het door hebt, wel in de error van de hysterie rondom seks…. 

Gewoon seks, zoals ik het graag (en veel) heb. Daar wil ik naartoe. Maar dan moeten we er over praten en dat ga ik vanaf nu ook online doen. Want ik zal, zolang er kinderen bestaan, open zijn en normaal doen over seks. En er niets meer of minder van maken dan dat het is.

Tot de volgende!

Liefs,

Rosa

3 gedachten over “Het taboe: seks.

 1. Liefie

  De heilige kant van seks is voor mij niks van dit alles

  “ seks een taboe, het is vies, gênant, iets dat alleen jonge mensen doen, iets dat privé is. Iets waar we stiekem over doen, en vaag. Een onderwerp dat we soms onnodig ingewikkeld maken.”

  De heilige kant van seks is in mijn beleving het samen één voelen door de liefde die stroomt tijdens de seks. Seks is een taboe, vies, gênant enz. Is wat mij betreft de vervorming.

  Liefs

  Caroline

  Geliked door 1 persoon

 2. Helemaal met je eens! Ik ben heel open over m’n seksualiteit maar mijn omgeving heeft daar meer dan eens moeite mee. Oeh een vrouw die aangeeft dat ze van seks houdt…. zou ondertussen toch moeten kunnen! ❤️🍀

  Geliked door 1 persoon

 3. prachtig ! ik zou best blij worden van platte schaamteloze seks zonder verwachtingen ,want heel vreemd en raar maar waar na seks zijn er altijd verwachtingen …waarom doet de mens dat ? gewoon eens genieten om te genieten niks meer en niks minder…
  dat op zich lijkt haast wel een verwachting …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.