Masturberen terwijl je een relatie hebt.. Is er dan iets mis?!

Masturberen, iets heel normaals. We doen het bijna allemaal en als we het zelf niet doen dan doet onze partner het misschien wel. Toch doen we er vaak spastisch over en is het, zeker binnen relaties, een taboe.

Ohh wat kunnen we ons toch walgelijk druk maken om dingen. ‘Kan dat wel? Mag dat wel? Is het niet raar als ik…? Hoort dat wel? Wat zouden anderen er wel niet van moeten denken?’ We maken onszelf gék met vragen die niet eens wezenlijk van belang zijn voor ons levensgeluk. 

Vandaag behandelen we zo’n vraag. Een typische, jij zal ‘m ook wel herkennen van jezelf of van anderen uit je omgeving: 

Masturberen terwijl je een relatie hebt, kan dat wel? 

‘Is het wel normaal als je dat doet? Of is er dan iets mis met je relatie? Als je seks kunt hebben met je partner, waarom zou je dan nog masturberen? Of vind je diegene niet aantrekkelijk genoeg?’

Ik heb weleens een man gedate voor wie masturberen voelde als ‘vreemdgaan’. Uhh… ga je goed? Dacht ik toen. Maar toch herken ik de verwarring over dit onderwerp en natuurlijk mag jij jouw gevoelens, hoe onredelijk ze ook zijn, erkennen. Voel jij je gepasseerd omdat je partner masturbeert? Of ben je bang dat jouw partner jou daarom niet aantrekkelijk genoeg vindt? 

Het maakt eigenlijk helemaal niet uit wat je precies voelt of waar je precies bang voor bent. Als je het maar communiceert en niet in je eentje gaat zitten piekeren.

Praat erover met elkaar en spreek je angst of verwarring uit.

Wat is normaal?

We zijn zo vaak in de war over wat normaal is. Zeker als het gaat om seks. En alleen al daarom is communicatie zo belangrijk. Zeker binnen je relatie. Geef aan wat je voelt, waar je behoeftes liggen, wat je fijn vindt en wat niet. 

Je partner kan jouw echte gevoelens niet ruiken. Die moet je zelf op tafel liggen, anders kom je er niet verder mee.

Verberg geen dingen omdat je bang bent dat wat jij voelt of wilt niet hoort of mag. Als jij elke ochtend stiekem in de douche staat te masturberen, omdat je bang bent dat als je daar open over zou zijn het je partner zou kwetsten, dan verlies je op dat vlak verbinding met je partner en dat is zonde. Ook voor jullie seksleven.

En je houdt daarmee trouwens ook jezelf voor de gek. 

‘Nee hoor lieverd ik masturbeer niet, want jij bent helemaal genoeg voor mij!’

Ahum…

Een begin om dit te doorbreken zou kunnen zijn, ‘lieverd ik masturbeer stiekem in de douche en daar voel ik me heel schuldig over. Ik heb blijkbaar de behoefte om dat te doen maar ik ben bang dat als jij dat weet dat jij je dan niet genoeg voelt’.

Dan kan je partner vragen of dat dan zo is, dat zij/hij niet genoeg voor jou is. En daar kun je dan met elkaar verder naar kijken. Wie weet komen jullie tijdens zo’n gesprek wel achter hele belangrijke onderliggende dingen, waar je samen iets mee kunt.

Er valt zo veel te doorbreken als het hierover gaat.

Als je maar communiceert wat je voelt.

‘Lieverd ik voel me onzeker omdat je soms geen zin hebt in seks met mij, maar wel in je eentje masturbeert’.

Heb het met elkaar over dit soort dingen en ga er niet in je eentje over zitten malen.

Seks binnen een relatie is een ontdekkingstocht, dus sluit elkaar niet buiten, maar ga het samen aan en leg je angsten en overtuigingen op tafel. 

En fuck het taboe hé, dat moge duidelijk zijn. Masturberen binnen een relatie is heel normaal. Wie weet heb je wel meer behoefte om te masturberen dan om seks te hebben met je partner. Ook normaal.

Praat erover.

Gooi het open.

Een gedachte over “Masturberen terwijl je een relatie hebt.. Is er dan iets mis?!

  1. communicatie is de sleutel tot een goed seksleven hij bericht me daar uitvoerig over en ik ook, kijkt geen porno, we doen het zelfs samen via de telefoon nu omwille van bij mij onlangs een iliostomie zou me daar absoluut niet onzeker over voelen in zijn bijzijn , laatst vroeg hij zelfs en heb je het al gedaan , waar komt die nu mee af, ja hoor antwoord ik later zelfs tot 13 geraakt ben daar zelf cijfers aan beginnen geven , schudden en beven, nog zelfde als voor die buikoperaties hoor

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.