Meer echte mannen.

Lieve man, ik wil je een hart onder de riem steken. Omdat nog niet veel mannen het voor je opnemen als je naar buiten treedt als je ware zelf en je nog van veel vrouwen moet horen dat ze een ‘echte man’ willen en je je daarin niet gezien kunt voelen.

Ik ben opgegroeid als vrouw en ga dit probleem dus niet voor je oplossen, ik heb genoeg werk aan het imago van mijn eigen geslacht. Maar ik steun je waar ik kan, dus here we go!

Je bent geboren als man. Je hebt een penis, je lievelingskleur is blauw of hooguit groen (rood en geel kunnen soms net, maar daar komt niet elke man mee weg), je houdt van auto’s, of motoren en je drinkt bierrrrr. Je werkt het grootste deel van je leven en bent tevreden met de kleine dingen.

Je bent een echte man.

En toch is het zo simpel nog niet. Want wat als je er achter komt dat je eigelijk helemaal niet weet wie je echt bent? Wat als je erachter komt dat het beeld van mannelijkheid je tegenhoudt om jezelf te zijn?

Ik ben toe aan de nieuwe soort man en ik ben niet de enige. Daarom wil ik je laten weten dat je alles mag zijn wat je bent.

Je mag woest zijn. Echt, hou je niet in. Dat heb je al zo vaak gedaan.

Je mag onzeker zijn, je hoeft je niet groot te houden. Daar word je sterker van.

Je mag diep verdriet hebben en alles laten stromen. Misschien duurt het jaren voordat ze natuurlijk komen, je tranen. Roep het maar op en oefen het maar, je bent het waarschijnlijk nog niet gewend om te huilen.

En je mag bang zijn. Ik draag mezelf en heb jouw bescherming niet nodig ten koste van jou. Ik zal je niet belachelijk maken.

Je mag kwetsbaar zijn en de tijd nemen om te leren voelen. Ik zal je er niet op afrekenen en ik heb geduld.

Ik vind je aantrekkelijk om jou. Al zou je meer make-up dragen dan ik en pas je in geen enkel ‘mannenhokje’. Voor mij hoef je niet ‘mannelijk’ te zijn.

Ben maar jezelf, daar word je uiteindelijk veel gelukkiger van.

En als je nog niet goed weet wie je bent dan help ik je herinneren aan hoe je moet voelen, want ik heb dat wel geleerd. Zodat je er achter kunt komen wat je wilt en waar je voor staat.

En vrouwen, ik snap wel wat je bedoelt hoor, als je zegt dat je graag een ‘mannelijke’ man wilt. Maar zullen we dat anders gaan inrichten? Zodat mannen echt worden, in plaats van ‘mannelijk’?

Het concept ‘mannelijkheid’ is een vergif dat we onze jongens en mannen toedienen en waarvan we als vrouwen de gevolgen ondervinden. Het patriarchaat (=mannenheerschappij), (seksueel) geweld tegen vrouwen (en mannen) en de hoge percentages zelfdoding door mannen, worden in stand gehouden door de druk die zij van kind af ervaren over alles wat ze wel en niet zouden moeten zijn. Geef ze ruimte.

Ik wil in veiligheid kunnen leven, vanuit gelijkwaardigheid. Ik wil meer echte mannen.

Mannen die echt zijn.

Liefs,

Rosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.