Durf jij extra te zijn?

We kijken, als het op stijl en uitstraling aankomt, vaak op naar mensen die extra zijn. Dat wil zeggen, mensen die er, op wat voor manier dan ook, uitspringen en zichtbaar hun best doen om er leuk en stijlvol uit te zien. Zij trekken onze aandacht. 

Een spijkerbroek met grijs T-shirt inspireert ons niet. 

Maar hoe kan het dan dat we, als het gaat om ons eigen uiterlijk en gedrag, tóch vaak meer basic door het leven gaan? Waarom stralen wij niet hetzelfde uit als de mensen die we bewonderen?

Waarom zijn we vaak zo basic?

Als jij in Amsterdam woont, of in een andere grote stad, dan ben je het waarschijnlijk wel gewend dat mensen zich wat uitbundiger kunnen kleden en gedragen. Maar bij mij, hier in het Oosten van het land, draagt iedereen (oké bijna iedereen) hetzelfde en is ‘normaal’ al gek genoeg. 

Standaard pasvormen, sobere kleuren. Spijkerbroeken gecombineerd met grijs, zwart, wit, grijs, zwart, wit en oké.. soms donkergroen…

Waar zijn de hoedjes? De accessoires? De prints? De franjes? De gekke schoenen en de gekke zonnebrillen?

Waar is de kleur?

Je uiterlijk is vaak een weerspiegeling van wie je van binnen bent. Het kan veel zeggen over je persoonlijkheid. En of je nou meer bescheiden of meer extra bent, jij bent goed zoals je bent! Moge dat duidelijk zijn. 

Maar ff hé, het kan toch niet zo zijn, dat zo ongeveer álle mensen aan mijn kant van het land een hele ingetogen persoonlijkheid hebben?!

Durven wij onze ware ik wel te uiten?

Durven wij onszelf wel echt te laten zien? Dúrven wij wel uitgesproken te zijn? 

Willen we wel extra zijn maar zijn we bang voor wat anderen er van zouden vinden en houden we ons daarom in?

Als jij iemand bent die zich snel druk maakt om de mening van anderen dan zou je jezelf het volgende kunnen afvragen:

1. Kleed en/of gedraag ik me ingetogen, omdat dat is wie ik ben?

of, 

2. Kleed en/of gedraag ik me ingetogen, omdat ik bang ben voor de reactie van anderen? 

Als 2 voor jou van toepassing is dan hoop ik dat dit verhaal je weer even attent heeft kunnen maken op jouw uitbundige kant. Die wil namelijk gezien worden en mag er zijn in al haar glorie!

Echt waar!!

We zijn ons, als we niet oppassen, een leven lang aan het wegcijferen en houden ons een leven lang in. Voor wie? Voor wat? Jij hebt net als ieder ander het recht om gezien te worden voor wie je bent, dus laat je nooit iets anders wijsmaken.

Trek die panterbroek aan. Combineer het met een croptop. Bestel die zooi die je bij influencers hebt gezien en vet vindt. Uit steeds vaker je extraness en kijk gewoon wat er gebeurt. Het went, echt.

Hoe zou het zijn als jij jezelf zou toestaan om wat meer in the picture te staan? Hoe zou het zijn als jij jezelf zou toestaan om wat meer extra te zijn? Wat zou het je opleveren als je de uitgesproken jij wat meer de ruimte zou geven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.