Masturbatie acceptatie

Masturberen normaliseren. Wat zou het fijn zijn als we van masturberen iets normaals kunnen maken. Niet iets smerigs of gênants, maar ook niet iets heiligs waar weer heel bijzonder over moet worden gedaan.

Normaal, dat zou fijn zijn. Het is namelijk ook iets heel normaals. Veel mensen doen het en terecht.

En er zijn trouwens ook mensen die het helemaal niet doen hoor. Dat is ook oké. 

Alles is oké. Als je maar doet wat goed voelt voor jou, dat is denk ik het belangrijkst, zeker als het gaat om seks. Het is tenslotte jouw (seks)leven en zou jouw keuze moeten zijn.

Ik weet nog dat ik in de tweede of derde klas van de middelbare school een lichtelijk oversekste docent had. Tijdens een mentoruur stelde ze mijn klas de vraag ‘wie van jullie masturbeert er?’. Er werd even getwijfeld, maar bijna alle jongens staken hun hand op.

Ik keek om me heen en zag één meisje hetzelfde doen. Tot mijn verbazing volgde er niet meer meiden, maar schoten alle ogen (inclusief die van de docent) in één flits haar kant op. Een meisje dat masturbeert én daar openlijk voor uit durft te komen, het was blijkbaar heel exotisch. Vréselijk vond ik het. En heel verwarrend. 

Wat gebeurde hier in godsnaam en waarom voelde ik zoveel schaamte? 

Ik ben altijd open geweest naar mijn leeftijdsgenoten over seks en stond vooraan in de rij om vriendinnen les te geven over de goddelijkheden van de clitoris. Maar zelfs ik durfde op dat moment tijdens mentoruur geen vin meer te verroeren en stak mijn hand niet op. 

Het voelde denk ik op dat moment alsof mijn vanzelfsprekende seksualiteit als vrouw werd ontkent en ik denk dat dat ook zo was.

Vrouwen masturberen. Dat is een gegeven. Denk maar eens aan vijf vrouwen in je omgeving, nu ff, voor de lol. Komt ‘ie: waarschijnlijk masturberen ze bijna allemaal. BOEMMMM. Je verwacht het niet! En de meeste mannen in je omgeving ook. Lekker belangrijk.

Hulde aan jou, uit mijn klas, die toen als enige vrouw haar had opstak en ging staan voor haar seksualiteit. Dat deed je goed en ik heb het onthouden.

Vingeren aftrekken vingeren aftrekken vingeren aftrekken vingeren aftrekken vingeren aftrekken. Net zolang totdat het ongemak er vanaf is.

Heb jij je wel eens geschaamd voor je seksualiteit? Waar kwam dat door denk je? En durf je over masturberen te praten met je ouders en/of je vriend(inn)en? Laten we er open over zijn met elkaar!

Kus,

Rosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.