Hoevaak in de week seks?!

Nederlanders hebben gemiddeld zo’n twee keer in de week seks en dan duurt een sessie zo ongeveer 20 minuten. Voorspel niet meegerekend!

Wauuuwww…. netjes, netjes..

Dat doen ze goed, die Nederlanders!

BULLSHIT!

Dit is puur het gewenste antwoord dat veel stellen geven op de vraag ‘hoe vaak hebben jullie gemiddeld in de maand seks?’ Een standaard reactie met goedkeurende blikken als gevolg. En dat zorgt er voor dat zelfs ik geneigd ben om dat automatisch ook als antwoord te geven en velen van jullie waarschijnlijk met mij.

En dat moeten we dus helemaal niet doen, want het is BULLSHIT. Het creëert torenhoge verwachtingen van onszelf en onze partners en legt druk op onze relaties.

Oké, ff hé, over hoe vaak seks. Gemiddeld genomen.

Tja..

Geen idee….

Daar is bij mij in ieder geval werkelijk geen peil op te trekken.

Ik heb weleens weken lang geen seks. Omdat ik met andere dingen bezig ben, omdat het leven zo loopt, of omdat hij en ik niet lekker gaan samen.

En ik heb wel eens dagen achter elkaar, elke dag seks.

In beide gevallen (en alles daar tussenin) vind ik hem aantrekkelijk en is er liefde. Soms meer, soms minder. Er is in elk geval nooit sprake van een relatieprobleem dat haar oorsprong vindt in een tekort aan seks. Er is soms wel sprake van afstand, emotioneel gezien, en dan is het de kunst om elkaar weer te vinden, ook fysiek.

Zo is het leven.

De liefde in een agenda stoppen, met alle pressure die daarbij komt kijken, lijkt me voor meer mensen niet dan wel wenselijk (tenzij je therapeut dat aanraadt als oefening intimiteit bijvoorbeeld).

EVEN TERUG NAAR HET BEGIN

Inmiddels maak ik me er dus allemaal veel minder druk om, die sociale pressure als het gaat om seks en dat broodje aap verhaal over gemiddelden. Maar even eerlijk, ook ik ben mijn hele leven beïnvloed door bepaalde overtuigingen. En ook ik voel(de) wel eens druk om vaker en regelmatiger seks te hebben in mijn relaties…

Sad toch?

Daarom deze blog.

Laten we stoppen met doen alsof we robots zijn met geweldige, regelmatige sekslevens en eerlijker worden naar ten minste onze vrienden en familie❤️

En als jij het wel twee keer in de week op donderdag en zondag doet, prima! Als jij je er maar goed bij voelt.

Dat is eigenlijk het enige wat telt.

Liefs,

Rosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.