De magie van het leven.

Veel mensen noemen het ‘the law of attraction’ (ofwel: de wet van de aantrekkingskracht). Ik noem het, de magie van het leven

Dat gaat over dat je als mens alles kunt krijgen waar je je met je gedachten, gevoelens en bedoelingen op instelt. 

Alles

Maar hoe doe je dat dan? Nou, als je de artikelen over the law of attraction moet geloven dan zijn er allerlei manieren om gebruik te maken van deze magische ‘wet’. Zo kun je bijvoorbeeld je wensen sturen naar het universum en zo dingen als een magneet naar je toe trekken.

Nu ben ik normaal niet zo van de maniertjes, maar in deze situatie maak ik een uitzondering. Dit werkt namelijk. En niet een beetje, of deels nee, dit werkt

En ik wil absoluut niet beweren dat het voor jou werkt (alleen jij weet wat voor jou werkt), maar het werkt. ALS EEN MALLE!

Omdat er genoeg artikelen te vinden zijn over the law of attraction ga ik je absoluut niet vervelen met ‘feiten’ of andere wetenschapszaken (vind ik zelf ook niets aan). Ik geef je enkel mijn persoonlijke lijstje met magie zaken.

HOE MOET DIT?

We gaan maar meteen op de persoonlijke ervaring tour. Toen ik vrij jong was (jaar of 11), heb ik besloten dat ik mezelf erg leuk vind. Klinkt raar, maar zo was het. Ik voelde toen de noodzaak om die beslissing te nemen uit een soort rebelsheid (‘als niemand anders het doet dan doe ik het zelf, keer tien’), maar ik heb daar later wel van geleerd dat de keuze voor die basishouding cruciaal is. Of je die nou maakt op je 11e of nu. 

En ja, ik weet het, hoi! aller moeilijkste punt ever! Maar ja, zelfacceptatie is om heel veel redenen nogal belangrijk in het leven. En ook in deze…

Dus. 

Besluiten dat je jezelf leuk vindt

Dan komen we bij punt twee van het magie lijstje. En dat is, jawel jawel, jezelf voor de gek houden. Gewoon, een beetje, zo nu en dan. Iets dat ik al heel lang doe en wat ik oprecht kan aanbevelen. We hebben vaak een oordeel op liegen en op je beter voordoen dan dat je bent. Maar, magisch gezien, is het zo gek nog niet om de zaken zo nu en dan nét wat positiever te maken dan dat ze zijn. Je doet er niemand kwaad mee en let op: positiviteit trekt positiviteit aan.

Het ‘gevaar’ is natuurlijk dat je doorschiet in jezelf dingen wijsmaken of dat je de realiteit verliest, maar het is aan jou om dat te bewaken (of niet)!

Ik kan me voorstellen dat dit punt verwarrend is. Daarom geef ik een voorbeeld: Elke keer als ik wilde verhuizen (4x sinds ik uit huis ben) en op zoek moest naar een nieuwe woning besloot ik dat ik zo iemand ben die altijd een chill huis krijgt. Dat vertelde ik mezelf en mijn omgeving, keer op keer (doe ik nog steeds). Als iemand zei ‘het is zeker wel moeilijk om een huurhuis te vinden voor die prijs’, dan zei ik ‘nee hoor, dat komt wel goed, maak je daar maar geen zorgen over, zo gaat dat altijd bij mij!’. 

En op een bepaald niveau wist ik dan heus wel dat dat op niets gebaseerd was, maar daar gaat het dus niet om. 

We zijn als mensen vaak geneigd om van het slechte uit te gaan en dat is law of attraction wise, niet slim. 

Er vanuit gaan dat iets wel goed komt (en je dus niet te laten leiden door angsten en beperkingen) kan een keuze zijn die je bewust maakt, zoals ik dat dus doe met huizen. Maar dat vraagt veel vertrouwen in het leven en zo komen we op punt drie.

Het resultaat van deze rebelse manier van naar woningen zoeken is dat ik op de meest vreemde manieren aan de meest fijne woningen kom.

Volg je het nog? Fijn, want we gaan naar het derde en laatste punt. Heb vertrouwen in het leven. En daar hoort bij, geniet van wat het leven je brengt. Als je besluit om een beetje lol in het leven te hebben dan groeit de magie (en krimpen angsten)

Je zou kunnen proberen om wensen het universum in te zenden en te kijken wat er gebeurt! Maar ja, daar heb je wel ballen voor nodig. Heb je die? Ja, die heb je wel toch? Ja natuurlijk heb jij die! Ja jij hebt ballen 😉

Is het haalbaar om altijd maar positief te zijn? Neu. In deze wereld (nog) niet. Maar dat hoeft ook niet. Jank in godsnaam gezond regelmatig van ellende voor de balans.

Veel liefs,

Rosa

Een gedachte over “De magie van het leven.

  1. Hey Rosa, heel inspirerend! Dat van dat huis ga ik ook gewoon aan iedereen vertellen, gewoon op een luchtige manier. Word er nu al vrolijk van haha!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.