Je stem laten horen

Er liggen nu al een week een paar artikelen (zo goed als) klaar om gepost te worden.. Maar er spelen op dit moment andere dingen die mijn aandacht opeisen dus wachten ze braafjes in de koelkast, totdat er weer ruimte is. 

Gisteravond kon ik niet slapen. Ik had, vlak voordat ik het licht uit deed, per ongeluk een filmpje op YouTube aangeklikt die tussen mijn aanbevelingen stond. Het ging over een jonge vrouw in gesprek met de vader die haar tijdens haar jeugd jarenlang fysiek had mishandeld. Ze zagen elkaar in dit filmpje voor het eerst sinds die tijd weer terug en bij de eerste blik richting haar vader leek de vrouw in duizend stukken te breken. 

Ik was niet op het onderwerp voorbereid. Het bracht me terug naar de tijd van de geestelijke mishandelingen die ik als kind meemaakte bij mijn vader thuis. 

De jonge vrouw uit het filmpje begon steeds harder naar haar vader te schreeuwen. Hij móést haar horen, de noodzaak waarmee ze haar vader wilde bereiken intrigeerde me. Het zorgde ervoor dat ik, met mijn telefoon nog in mijn handen, mijn adem inhield en een golf van verdriet over me heen kreeg.

Ze gilde nu, hoog en hard, keihard in zijn gezicht. Het was het geluid van een jong kind die nu eindelijk haar stem kon laten horen. En dat ontroerde me tot in het diepste van mijn ziel.

Ook míjn keel heeft jaren lang op slot gezeten. Ik heb bijvoorbeeld heel lang alle ellende voor mijn moeder verzwegen, waardoor zij niets voor me kon doen. 

Het was mijn overleving om te zwijgen. En vandaag is dat nog steeds iets waar mijn uitdaging ligt.

Wat was ze sterk, die vrouw uit dat filmpje.

En wat ben ik blij met mijn stem, die steeds meer vrijheid kent door alles wat ik haar toelaat.

Durf jij je stem te laten horen?

Liefs,

Rosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.