Mijn goede voornemens voor 2020!

Leuk toch, goede voornemens. Kan jou ‘t schelen. Ík ben er in ieder geval niet op tegen en heb ze met liefde voor 2020 gemaakt. Zin in!!

1. MINDER SOCIAAL WENSELIJK GEDRAG VERTONEN.

Oké, big one. Maar ik ben er dus he-le-maal klaar mee, dat wij ons allemaal zo vaak sociaal wenselijk gedragen. Dit wordt dus goal nummer UNO! Helemaal zin in. Misschien ga ik wel spullen omgooien in de supermarkt, of heel hard huilen op straat. Wat het ook wordt, als het maar echter is.

2. WOEDE UITEN.

Dit punt heeft met de vorige te maken. Woede is een emotie waar we nog niet veel mee kunnen en van kinds af aan over leren dat het een slecht iets is. We houden het daarom bijna altijd in en zo kanaliseert het zich in ons lichaam en kan het geen kant op. Daar moeten we vanaf. In ieder geval ik. Stap 1: me meer uitspreken. Benoemen naar de ander dat ik boos ben, in plaats van doen alsof het allemaal wel mee valt.

3. VRIENDEN OM STEUN EN HULP VRAGEN.

Ik ben zó geneigd om alles zelf te doen en dingen in mijn eentje op te lossen. Angst en paniek hou ik meestal bij mezelf en deel ik niet vaak met mijn vrienden. Maar wat levert het veel op als ik tóch een vriendin bel en zeg dat ik er ff doorheen zit. Iemand die je af en toe een beetje moed in praat als dat nodig is is zo veel waard. En toevallig heb ik vrienden die dat heel goed kunnen en het met liefde doen. Gebruik van maken dus!

4. WEEKENDJES WEG MET VRIENDEN.

Op de middelbare school gingen mijn vriendinnen regelmatig met elkaar op vakantietjes. Ik ging nooit mee. En nu heb ik daar spijt van. Want wanneer beter te bonden met je vrienden dan tijdens een weekendje (of weekje) weg? In 2020 gaat het gebeuren. Ik heb het al kenbaar gemaakt en lijntjes uitgezet (lol).

5. BETER VOOR ME ZORGEN.

Ooit was ik mager, nu ben ik normaal (na stoppen met roken drie jaar geleden). En dat wil ik graag zo houden want met dit lijf zit ik goed in mijn vel. Maar ik eet, en ik eet, en ik eet en het houdt niet op. Elke dag een aardbeienslof is too much. Ik word straks flubberig, dat voel ik aan. 

De truc voor mij gaat zijn: geen lekkere dingen in huis halen! Daarmee moet ik het redden. Groente, noten, zaden en pitten (moet nog wel ff uitzoeken wat dat precies allemaal is) kopen, recepten opzoeken en gaan met die gezonde lifestyle.

6. MEER ÉCHTE RUST NEMEN.

Meestal als ik rust dan zit ik op mijn mobiel of kijk ik YouTube filmpjes. En dat werkt niet. Ik word daar eerder (s)loom van dan dat ik echt goed tot mezelf kom. 

Ik moet een boek lezen, of naar buiten (skeeleren?), of gitaarspelen. Dat soort dingen. Écht rust nemen kan nog best een uitdaging zijn want die telefoon is zo verdomde verslavend… 

René leerde me een hele waardevolle tip!
Zet een timer om de zoveel uur en ga, als ‘ie afgaat, een kwartiertje of halfuurtje op je mobiele telefoon. Daarna moet je er weer vanaf totdat de volgende timer gaat.


Zo heb je tijdens de ‘pauze’-momenten even écht rust van dat ding. Als je weet dat je er later weer op mag dan kun je het in de tussentijd makkelijker loslaten.

Klinkt extreem, maar de verslaving die wij (allemaal!!!) hebben is ook extreem. Het helpt, ik kan je zijn tip aanbevelen!

Zo, en nu ben ik er wel even klaar mee. Ik heb zin in het nieuwe jaar. Kom maar op 2020, ik ben er klaar voor!

Welk goed voornemen staat bij jou op nummer 1? Ik wens jou in ieder geval alle goeds voor het nieuwe jaar. Een jaar vol (zelf)liefde, geluk en gezondheid. Cliché maar waar!

Liefs,


Rosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.