DIY Kaars in fles!

Je wilt je huis (of kamer) ’s avonds gezellig maken maar je hebt geen zin in moeilijke projecten of dure uitgaven. Ik zag mijn glasbak vol staan met lege wijnflessen en zo kwam ik op een leuk en simpel idee!

Ik heb de afgelopen jaren al aardig wat waxinelichthouders verzameld, maar inmiddels was ik wel toe aan iets boeienders dan dat. Mijn moeder kocht onlangs in een klein boetiekje een kaars in een fles. Deze had een hele constructie maar het zag er heel hip uit en heeft echt iets toegevoegd aan haar interieur. Ik besloot aan de slag te gaan met mijn eigen lege wijnflessen en kwam erachter dat dit kunstje natuurlijk veel makkelijker en goedkoper kan!

Wat heb je nodig:

  • Een lege (wijn)fles (de Jip&Janneke champagne flessen van de Hema werken top!)
  • Een lange kaars
  • Een mesje en schuursponsje

Ik hield de fles onder de warme kraan en kon zo het etiket verwijderen. De lijmresten haalde ik eraf met een schuursponsje. Bij sommige flessen gaat dit echt makkelijker dan bij anderen! Dus als je gefrustreerd raakt van vastzittende lijmresten zou ik een andere fles proberen (lijmrestvrije aanrader: de Hema champagne). 

Nou, als je de fles hebt afgedroogd kun je de kaars in de hals van de fles passen. Ik moest wat plakjes van de onderkant van de kaarsen afsnijden om ze goed stevig te laten zitten. En that’s it! Easy toch?!

Zoals je op de foto’s kunt zien vulde ik de doorzichtige flessen met water en takjes. Ik knipte de takken uit een boeket dat ik toch al had staan. Even proppen en voila!

TIP! Je kunt eindeloos spelen met kleuren! Zowel met de kleuren van de fles als met die van de kaarsen. Je zou zelfs aanpassingen kunnen doen per seizoen. Gebruik bijvoorbeeld doorzichtige flessen met okergele kaarsen in het najaar en donkergroene flessen met blauwe kaarsen in de winter. Variëren op zo’n manier is leuk en houdt je interieur spannend, zonder dat het veel geld kost!

Ps. Als de kaars bijna is opgebrand (als er nog ongeveer 2cm boven de hals over is) kun je hem uitblazen en vervangen voor een nieuwe. Ik moet toegeven dat ik ze vaak gewoon laat opbranden omdat ik het geen probleem vind dat er kaarsvet binnen in de fles komt, dat geeft wel een leuk druip effect!

Liefs,

Rosa

Producten Kaarsen: Xenos, houten tafeltje rechthoekig: Xenos, poster aan de wand: NA-design, houten krukje rond: Action, waxinelichthouder met gouden detail: cadeautje van mijn zusje, schaaltje: kringloopwinkel, wit kabelkleedje: Blokker

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.